Šparaginių pupelių rizoto

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Šparaginės pupelės, 200 gr.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnako skiltelės, 2
  • Sviestas, 1 a.š.
  • Daržovių sultinys, 800 ml
  • Šaldytos pupelės, 150 gr.
  • Baltas vynas, 100 ml
  • Ryžiai, 175 gr.
  • Grietinėlė, 2 a.š.
  • Parmezano sūris, 30 gr.
  • Čiobrelis, 1 a.š.
  • Petražolės, 1 sauj.
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Pakepkite ant sviesto keptuvėje smulkintas daržoves: šparagines pupeles, svogūną, česnaką, apie 5 minutes. Išjunkite kaitrą ir palikite pastovėti dar apie 5 minutes uždengtoje keptuvėje.

  2. Išvirkite ryžius daržovių sultinyje. Sukrėskite juos į keptuvę, įpilkite vyno ir įdėkite šaldytas pupeles. Troškinkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies.

  3. Pabaigoje įpilkite grietinėlės, įberkite Parmezano sūrio, čiobrelio, druskos, pipirų, gerai išmaišę, patroškinkite dar apie 2 minutes. Patiekiant pabarstykite šviežios petražolės ir dar Parmezano sūrio. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Dovilė

Komentarai

Greita receptų paieška