Supjaustykite jautieną 1,5 cm dydžio kubeliais ir apkepkite aliejuje ant stiprios (!) ugnies.
Kai mėsa apskrus, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės, sudėkie supjaustytus svogūnus ir gaminkite, kol jie suminkštės. Įpilkite vandens (tiek, kad dengtų mėsą, ir dar 1-2 stiklines).
Nuplikinkite pomidorus, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į troškinį. Užvirinkite, sumažinkite temperatūrą iki minimalios, troškinkite nuo 1 iki 2 valandų (priklauso nuo mėsos). Pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite nukoštą kavą.
Grietinę sumaišykite su šaukštu miltų, atskieskite vandeniu ir supilkite į tą patį puodą. Užvirinkite, truputį pavirkite ir nukaiskite. Jei norite, pabarstykite žalumynais.
Komentarai