Su pomidorais ir svogūnais užkeptos bulvės

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Vidutinio dydžio bulvės, 3 vnt.
  • Didelis svogūnas, 1 vnt.
  • Kekiniai pomidorai, 5 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai
  • Rozmarinai
  • Česnakas
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, perpjaukite į 4 dalis ir sumeskite į vandenį, kad nepatamsėtų.

  2. Įpilite į karščiui atsparų puodą alyvuogių aliejaus, sudėkite popieriniu rankšluosčiu apsausintas bulves, nuluptą ir supjaustytą svogūną, perpjautus į 4 dalis pomidorus.

  3. Pagal skonį pabarstykite smulkiai supjaustytu česnaku, druska, pipirais ir rozmarinais, gerai išmaišykite ir kiškitei į įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 minučių, kartais pamaišykite.

  4. Patikrinkite, ar bulvės iškepė, jeigu taip - šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.

  5. Idealiai tinka prie mėsos patiekalų, tačiau galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą.

Receptą atsiuntė: Regina

Komentarai

Greita receptų paieška