Suomiška mėlynių šaltsriubė

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Šviežios arba šaldytos mėlynės, 400 gr.
  • Vanduo, 1,5 stikl.
  • Skystas medus, 2 v.š.
  • Kukurūzų krakmolas, 1 v.š.
  • Maltas cinamonas, 1 žiups.
  • Maltas muskatas, 1 žiups.
  • Maltas kardamonas, 1 žiups.
  • Natūralus jogurtas
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Į puodą sudėkite mėlynes ir prieskonius, užpilkite vandeniu, užvirinkite, virkite ant vidutinio stiprumo ugnies 5 minutes.

  2. Nukaiskite, krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje šalto vandens ir įmaišykite į mėlynių sriubą. Vėl užvirinkite, pamaišydami kaitinkite dar kelias minutes, kol sutirštės.

  3. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, įmaišykite skystą medų ir patiekite su natūraliu jogurtu ar neriebia grietine ar grietinėle.

Receptą atsiuntė: Rasa

Komentarai

Greita receptų paieška