Sveikas šokoladinis desertas su žemės riešutų sviestu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Tarkuotas juodasis šokoladas, 1 stikl.
  • Žemės riešutų sviestas, 0,66 stikl.
  • Kokosų aliejus, 2 v.š.
  • Bananai, 2 vnt.
  • Jūros druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Išklokite indą (pavyzdžiui, kepimo formą) kepimo popieriumi, išdėliokite ant viršaus popierines mini keksiukų formeles.

  2. Bananus supjaustykite 2,5 cm storio riekutėmis. Šokoladą ištirpinkite, žemės riešutų sviestą trumpai pašildykite, kad suminkštėtų ir būtų skystesnis (galima mikrobangų krosnelėje - apie 15 sekundžių).

  3. Dubenyje gerai išmaišykite šokoladą ir kokosų aliejų.

  4. Į popierinius krepšelius įdėkite po arbatinį šaukštelį šokolado, ant viršaus uždėkite po banano riekutę, po šaukštuką žemės riešutų sviesto ir dar truputėlį šokolado. Viršų pabarstykite žiupsneliu jūros druskos.

  5. Palaikykite šaldiklyje 2 valandas ir patiekite.

  6. Šokoladas ir žemės riešutų sviestas - klasikinis skonių derinys, ypač mėgstamas Amerikoje.

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai

Greita receptų paieška