Šventinis vyniotinis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Cukrus, 225 gr.
  • Kiaušiniai, 7 gr.
  • Miltai, 75 gr.
  • Kukurūzų krakmolas, 50 gr.
  • Kepimo milteliai arba soda, 5 gr.
  • Sviestas, 200 gr.
  • Labai stipri kava, 3 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Išplakite maišytuvu kambario temperatūros sviestą į purią masę.

  2. Atskirai karšto vandens vonelėje išplakite 2 kiaušinius ir 100 gramų cukraus, supilkite kavos ekstraktą ir dar kartą išplakite. Perkelkite indą į šaltą vandenį, plakite toliau, kol atvės.

  3. Supilkite šią masę į sviestą, išplakite. Kremą sudėkite į puodelį, pridenkite ir padėkite į šaldytuvą.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.

  5. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius.

  6. Išplakite trynius su likusiu cukrumi, po truputį pildami miltų mišinį, atsargiai įmaišykite iki putų išplaktus baltymus.

  7. Išpilkite tešlą į skardą, tolygiai paskirstykite ir kepkite 10 minučių.

  8. Apipjaustykite sukepusius kraštus, išverskite ant drėgno rankšluosčio ir atsargiai suvyniokite voleliu. Palaukite 10 minučių.

  9. Išvyniokite vyniotinį ir pertepkite puse turimo kremo. Susukite ir aptepkite viršų, šonus.

  10. Puoškite pagal savo skonį.

Receptą atsiuntė: Goda

Komentarai

Greita receptų paieška