Trisluoksnis bulvių apkepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Bulvės, 500 gr.
  • Pomidorai, 350 gr.
  • Faršas, 500 gr.
  • Malti juodieji pipirai
  • Kietas sūris, 200 gr.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Augalinis aliejus
  • Druska
  • Sviestas, 30 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

  2. Kol bulvės verda, paruoškite faršą: susmulkinkite svogūną ir apkepkite aliejuje, kad suminkštėtų ir pagelstų, tada sudėkite pjaustytus pomidorus, kepkite dar porą minučių.

  3. Kai pomidorai šiek tiek suminkštės, sudėkite faršą (geriausia naudoti jautieną arba liesą kiaulieną). Pabarstykite druska, pipirais, apkepkite.

  4. Sutrinkite dar karštas ir nusunktas bulves su sviestu, sūrį sutarkuokite.

  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite kepimo formą riebalais, sudėkite ir paskleiskite faršą, ant viršaus sudėkite bulves, išlyginkite.

  6. Pabarstykite sūriu ir kepkite 30-40 minučių.

Receptą atsiuntė: Irena

Komentarai (2)

daiva 2013-05-11 12:16
eisiu daryti , labai skaniai atrodo, tik nesuprantu pamidoru cia paskirties , na matyt skanu:))
Viktorija 2013-02-14 22:42
Jei tai receptai sveikatai pager into kodel mityba nesuderinta? Ir tikiu sio komentaro neparodys!
Greita receptų paieška