Udmurtų pyragaičiai su kopūstais (perepechi)

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Ruginiai miltai, 180 gr.
  • Kvietiniai miltai, 60 gr.
  • Kiaušiniai, 3
  • Lydytas sviestas, 1 v.š.
  • Jogurtas, 150 ml
  • Pienas, 150 ml
  • Smulkinti kopūstai, 2 sauj.
  • Druska, pipirai, krapai, 1 žiups.
  • Soda, 0,5 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinį, jogurtą ir tirpdytą sviestą sumaišykite viename inde. Miltus sumaišykite, į juos berkite druskos ir sodą. Visus ingredientus sumaišykite ir išminkykite - gausis kietoka, bet kočiojama tešla. Jeigu ji per kieta, tai įpilkite šlakelį pieno ar vandens.

  2. Tešlą dalinkite į aštuonis gabaliukus, juos iškočiokite į apskritimą ir padarykite pakeltus kraščiukus, tiesiog suspaudžiant pirštais - turi gautis 2-3 cm gylio šulinėliai.

  3. Kopūstus smulkiai sukapokite. Sumaišykite su 2 kiaušiniais, 150 ml pieno, trupučiu druskos, pipirų, krapų. Įdarą paskirstykite į paruoštus tešlos krepšiukus.

  4. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min.

  5. Udurtai - finougrų tauta, gyvenanti Rusijos teritorijoje. Šie tradiciniai pyragėliai kepami su įvairiais įdarais - kapotos mėsos, grybų, įvairių daržovių, įdarai visuomet maišomi su kiaušiniais, kartais krepšiukuose iškepamas kiaušinių ir pieno plakinys.

  6. Pavadinimas sudarytas iš dviejų rusiškų žodžių - „pered“ (pradžia) ir „pech“ (krosnis), tačiau raidė „d“ tapo nebetariama. Pyragėliai, iš tiesų, kepami krosnies pradžioje, kur temperatūra nėra labai aukšta.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška