Kiaušinį, jogurtą ir tirpdytą sviestą sumaišykite viename inde. Miltus sumaišykite, į juos berkite druskos ir sodą. Visus ingredientus sumaišykite ir išminkykite - gausis kietoka, bet kočiojama tešla. Jeigu ji per kieta, tai įpilkite šlakelį pieno ar vandens.
Tešlą dalinkite į aštuonis gabaliukus, juos iškočiokite į apskritimą ir padarykite pakeltus kraščiukus, tiesiog suspaudžiant pirštais - turi gautis 2-3 cm gylio šulinėliai.
Kopūstus smulkiai sukapokite. Sumaišykite su 2 kiaušiniais, 150 ml pieno, trupučiu druskos, pipirų, krapų. Įdarą paskirstykite į paruoštus tešlos krepšiukus.
Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min.
Udurtai - finougrų tauta, gyvenanti Rusijos teritorijoje. Šie tradiciniai pyragėliai kepami su įvairiais įdarais - kapotos mėsos, grybų, įvairių daržovių, įdarai visuomet maišomi su kiaušiniais, kartais krepšiukuose iškepamas kiaušinių ir pieno plakinys.
Pavadinimas sudarytas iš dviejų rusiškų žodžių - „pered“ (pradžia) ir „pech“ (krosnis), tačiau raidė „d“ tapo nebetariama. Pyragėliai, iš tiesų, kepami krosnies pradžioje, kur temperatūra nėra labai aukšta.
Komentarai