Varškę suberiame į blenderį. Migdolų pieną šildome ant silpnos ugnies ir jame ištirpiname želatiną. Pienui pravėsus jį supilame ant varškės, įberiame cukrų, vanilinį cukrų, vanilės esenciją, ir blendiname tol kol nebeliks varškės gumulėlių. Viską supilame į formą ir paliekam šaldytuve sustingti (aš laikiau per naktį).
Ištirpinam šokoladą ir juo aptepam pyragą. Kol šokoladas dar nesustingo, papuošiame uogomis ir paliekam pyragą tol kol šokoladas sustings.
Štai ir viskas! Visiškai nesudėtingas, baltymingas pyragas / sūrelis. Man šiek tiek trūko cukraus, tačiau stengiuosi jo kuo mažiau vartoti, o ir šokoladas su uogomis labai gelbsti situaciją!
Receptas: www.skaniaisveikai.lt
Komentarai