Pasiruoškite tešlą. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Tuomet, kaskart perplakant įmuškite po vieną kiaušinį, sudėkite varškę ir gerai perplakite. Galiausiai įsijokite krakmolą, miltus, kepimo miltelius. Išmaišykite tešlą. Ji turi gautis labai lipni. Tešlą, suformuojant nedidelius kraštelius, sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą (labiausiai tiktų nedidelė, 21 cm skermens forma).
Pasiruoškite obuolių įdarą. Obuolius nuskuskite, supjaustykite riekelėmis ir jas iškart apliekite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Obuolius sudėkite ant tešlos, truputį įspauskite.
Pasiruoškite kokosinius trupinius. Sviestą, cukrų sudėkite į nesvylančią keptuvę, supilkite pieną ir kaitinkite iki kol ištirps cukrus, tuomet įmaišykite kokosų drožles, pakaitinkite iki užvirimo ir nukelkite nuo ugnies. Palaukite, kol vos pravės ir dėkite ant obuolių.
Pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Jeigu kokosų sluoksnis labai svyla, tai pridenkite folijos lakštu.
Šis pyragas yra švelnaus skonio su maloniai traškančia kokosų plutele.
Komentarai