Virtas ir marinuotas liežuvis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Jaučio liežuvis, 500 gr.
  • Česnakai, 3 skilt.
  • Aliejus, 3 v.š.
  • Ryžių actas, 2 v.š.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  • Bazilikai, 0,5 a.š.
  • Cukrus, 1 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Liežuvį išviskite pasūdytame vandenyje. Galima virti su svogūnu, morka, galima įdėti saliero, pastarnoko. Virtą liežuvį atvėsinkite po tekančiu šaltu vandeniu, tuomet lengvai nusilups plėvės.

  2. Marinatui sumaišykite aliejų, actą, cukrų, druską, išplakite. Suberkite nedideliais gabaliukais pjaustytą česnaką, džiovintą baziliką, juoduosius pipirus.

  3. Liežuvį supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su marinatu, įdėkite į indą ir palikite marinuotis šaldytuve pernakt.

  4. Skanu su krienais, juodos duonos rieke.

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai

Greita receptų paieška