Virtiniai su mėsos ir dilgėlių įdaru

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Maltas kiaulienos arba jautienos faršas, 400 gr.
  • Dilgėlės, 150 gr.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Aliejus kepimui, 1 v.š.
  • druska, pipirai
  • Vanduo, 250 ml
  • Miltai, 600 gr.
  • Didelis kiaušinis, 1 vnt.
  • Druska, 1 a.š.
  • Aliejus tešlai (alyvuogių arba saulėgrąžų), 50 ml
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijokite (reikės 500-600 gramų, priklauso nuo pačių miltų), įberkite šaukštelį druskos, šluotele išamišykite, padarykite miltuose duobutę ir įmuškite didelį kiaušinį (arba porą mažų). Tada ten pat supilkite aliejų tešlai ir vandenį, užminkykite elastingą tešlą. Uždenkite, kad nedžiūtų, ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

  2. Pasiruoškite įdarą: svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje, kad pagelstų, atvėsinkite ir sumaišykite su faršu, prieskoniais, smulkintom arba pertrintom dilgėlėm bei druska.

  3. Lipinkite nedidelius virtinukus, jei norite - galite užšaldyti kitam kartui. Virkite kaip įprastus koldūnus, patiekite su neriebia grietine.

Receptą atsiuntė: Rasa

Komentarai

Greita receptų paieška