Virtinukai su moliūgais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Moliūgas, 1,5 kg
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 450 gr.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Sviestas, 2 v.š.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Šalavijai, 8 lap.
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Moliūgą pabadykite peiliu ir įkiškite į orkaitę kepti 10 minučių (1 kartą apverskite). Galėsite lengviau perpjauti.

  2. Perpjaukite moliūgą per pusę, išimkite sėklas. Sudėkite nupjauta puse į kepimo popieriumi arba folija išklotą skardą, apipilkite aliejumi ir pabarstykite druska. Kepkite apie valandą, arba kol moliūgas suminkštės.

  3. Kai moliūgas kiek atvės, nulupkite, minkštimą sutrinkite iki tyrelės.

  4. Sudėkite į keptuvę ir 10 minučių pakaitinkite, kad nugaruotų skysčio perteklius. Atvėsinkite.

  5. 2 puodelius minkštimo sudėkite į dubenį, sumaišykite su kiaušiniu, druska ir 1 stikline miltų, maišykite, kol tešla atšoks nuo sienelių.

  6. Išverskite ant miltais pabarstyto stalo, jei reikia - priberkite dar miltų, ir užminkykite tešlą. Padarykite lazdelę ir supjautykite ją riekutėmis (galima užšaldyti ateičiai - skonis beveik nesiskirs).

  7. Užvirinkite pasūdytą vandenį. Dėkite po 1 puodelį virtinukų, kai iškils - pavirkite dar 2 min. ir išgriebkite.

  8. Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite susmulkintą česnaką ir supjaustytus šalavijus. Kepinkite, kol česnakas pagels.

  9. Sudėkite virtinukus į paruoštą padažą, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite. Galima pabarstyti tarkuotu sūriu.

Receptą atsiuntė: Daiva

Komentarai

Greita receptų paieška