Daržovių skustuku supjaustykite cukinijas juostomis ir palikite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų skysčių perteklius.
Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Vištieną iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir prieskonių mišiniu (galima pasidaryti patiems - lygiomis dalimis sumaišykite džiovintus bazilikus, raudonėlius, mairūnus, rozmarinus, kalendras, čiobrelius, dašius, paprikų dribsnius), ir apkepkite iš abiejų pusių po 6-8 minutes. Iškepę supjaustykite gabaliukais.
Supilkite į keptuvę likusį aliejų ir pakepinkite česnaką (maždaug 1 min.), tada supilkite pieną arba grietinėlę, sudėkite kreminį sūrį ir kaitinkite pamaišydami, kol sūris ištirps. Sudėkite Parmezano sūrį, pabarstykite druska, pipirais ir virkite, kol padažas sutirštės (3-5 min.).
Sudėkite vištieną, cukinijas, pabarstykite petražolėmis, išmaišykite ir tuojau pat patiekite.
Komentarai