Vištiena su cukinijų „makaronais“

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Vidutinio dydžio cukinijos arba aguročiai, 3 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 3 v.š.
  • Vištienos krūtinėlė, 450 gr.
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Itališkų prieskonių mišinys, 1 v.š.
  • Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vnt.
  • Riebaus pieno arba grietinėlės, 0,75 stikl.
  • Kreminis sūris, 110 gr.
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 0,75 stikl.
  • Kapotos petražolės, 0,25 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Daržovių skustuku supjaustykite cukinijas juostomis ir palikite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų skysčių perteklius.

  2. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Vištieną iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir prieskonių mišiniu (galima pasidaryti patiems - lygiomis dalimis sumaišykite džiovintus bazilikus, raudonėlius, mairūnus, rozmarinus, kalendras, čiobrelius, dašius, paprikų dribsnius), ir apkepkite iš abiejų pusių po 6-8 minutes. Iškepę supjaustykite gabaliukais.

  3. Supilkite į keptuvę likusį aliejų ir pakepinkite česnaką (maždaug 1 min.), tada supilkite pieną arba grietinėlę, sudėkite kreminį sūrį ir kaitinkite pamaišydami, kol sūris ištirps. Sudėkite Parmezano sūrį, pabarstykite druska, pipirais ir virkite, kol padažas sutirštės (3-5 min.).

  4. Sudėkite vištieną, cukinijas, pabarstykite petražolėmis, išmaišykite ir tuojau pat patiekite.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai

Greita receptų paieška