Voveraičių sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Voveraitės, 300 gr.
  • Ropės, 2 vnt.
  • Bulvės, 2 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Morka, 1 vnt.
  • Svogūnų laiškai, 1 pund.
  • Krapai
  • Pipirai, 8 vnt.
  • Laurų lapai, 2 vnt.
  • Garstyčios, 0,5 a.š.
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Voveraites gerai nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu, virkite 30 minučių, nupilkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu dar kartą.

  2. Nuskuskite daržoves. Supjaustykite bulves, ropes, morką ir svogūną.

  3. Užvirinkite 2 litrus vandens, įberkite druskos. Sudėkite grybus ir virkite ant vidutinio stiprumo ugnies pusvalandį (nepamirškite periodiškai nugraibyti putų).

  4. Sudėkite bulves, virkite dar 7 minutes.

  5. Kol verda bulvės, keptuvėje įkaitinkite aliejų, 4 minutes pakepkite svogūną, morką ir ropes. Sudėkite į sriubą ir virkite dar 10 minučių.

  6. Galiausiai sudėkite pipirus, laurų lapus, įberkite druskos ir virkite dar 2 minutes. Sudėkite garstyčias, smulkintus žalumynus, išmaišykite ir nukaiskite.

  7. Patiekite su grietine.

Receptą atsiuntė: Goda

Komentarai (1)

Haris 2017-08-22 18:00
"užpilkite šaltu vandeniu, virkite 30 minučių, nupilkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu dar kartą"??? Čia kad neliktų jokio skonio?
Greita receptų paieška