Žali keksiukai su sūriu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Miltai, 1,5 stikl.
  • Kepimo milteliai, 1,5 a.š.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Pienas, 0,5 stikl.
  • Jogurtas, 125 gr.
  • Augalinis aliejus, 4 v.š.
  • Šaldyti špinatai, 200 gr.
  • Kietas sūris, 150 gr.
  • Pusiau kietas sūris, 80 gr.
  • Prieskoniai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Persijokite miltus ir sumaišykite su prieskoniais, druska bei kepimo milteliais.

  2. Atitirpinkite špinatus ir porą minučių patroškinkite.

  3. Sudėkite į indą, užpilkite pienu ir pertrinkite iki vienalytės masės.

  4. Kietą sūrį sutarkuokite, puskietį supjaustykite kubeliais.

  5. Tarkuotą sūrį įmaišykite į špinatų masę, įmuškite kiaušinį, supilkite jogurtą ir augalinį aliejų, vėl išmaišykite.

  6. Sumaišykite su miltais.

  7. Į riebalais išteptas formeles įdėkite po šaukštą paruoštos masės, uždėkite per vidurį po gabaliuką puskiečio sūrio ir užpilkite likusia tešla.

  8. Kepkite iš anksto įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje 25 minutes. Keletą minučių atvėsinkite formelėse ir išimkite.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai

Greita receptų paieška