Žalioji dilgėlių ir rūgštynių sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Dilgėlių lapai, 200 gr.
  • Rūgštynės, 200 gr.
  • Morka, 1 vnt.
  • Bulvės, 4 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Džiovinti čiobreliai, 2 žiups.
  • Petražolės, 1 v.š.
  • Kietai virti kiaušiniai pagal skonį
  • Liesa grietinė
  • Truputis aliejaus kepimui
  • Druska
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplaukite dilgėles ir rūgštynes, užpilkite verdančiu vandeniu, palaukite 3 minutes ir perliekite šaltu vandeniu. Nusunkite, permalkite mėsmale.

  2. Svogūną ir morką smulkiai supjaustykite, pakepinkite aliejuje.

  3. Puode užkaiskite vandenį, sudėkite nuskustas ir supjaustytas bulves, virkite apie 15 min., tada sudėkite permaltas dilgėles ir rūgštynes, kepintas daržoves, prieskonius, kapotas petražoles, pagal skonį įberkite druskos. Virkite dar 10 min.

  4. Patiekite su trupučiu grietinės arba graikiško jogurto ir kiaušiniais.

Receptą atsiuntė: Milda

Komentarai

Greita receptų paieška