Nuskabykite žalius žiedinio kopūsto lapus, patrumpinkite kotą. Galvutę 20 minučių palaikykite panardinę drungname vandenyje.
Užpilkite kopūstą švariu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies 25 minutes.
Nupjaukite tamsiai žalias porų lapų dalis ir šakneles, gerai nuplaukite ir susmulkinkite.
Supjaustykite nuluptą svogūną, apkepkite aliejuje.
Sudėkite porus ir pakepkite dar 3 minutes, tada suberkite miltus, pakaitinkite ir po truputį supilkite 1 l kopūsto sultinio.
Sriubą užvirinkite, įberkite druskos ir paprikos miltelių.
Kopūsto galvą išskirstykite, kotelius susmulkinkite ir viską suberkite į srubą. Dar kartą užvirinkite.
Šiek tiek pakepinkite saulėgrąžas ir suberkite į sriubą.
Komentarai