Žirnių ir grybų sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Džiovinti grybai, 50 gr.
  • Žirniai, 100 gr.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Druska
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Vanduo, 2 l
  • Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
  1. Išmirkinkite grybus ir žirnius, susmulkinkite nuluptą svogūną.

  2. Sudėkite svogūnus į įkaitintą aliejų ir pakepkite, kad suminkštėtų. Grybus smulkiai supjaustykite ir sudėkite kartu, dar pakepinkite 5-7 min. Tuo metu užvirinkite pasūdytą vandenį.

  3. Į verdantį puodą supilkite vandenį, kuriame buvo užmerkti grybai. Suberkite žirnius ir virkite, kol suminkštės (tačiau jie turi išlaikyti formą).

  4. Sudėkite grybus ir svogūnus. Pakaitinkite, kol užvirs, sumažinkite temperatūrą ir dar pavirkite keletą minučių. Druskos ir žalumynų berkite pagal skonį.

  5. Patiekite su skrebučiu, duona ar džiūvėsėliais.

Receptą atsiuntė: Erika

Komentarai

Greita receptų paieška