Medicinos mokslų daktaras, gydytojas gastroenterologas Vaidotas Urbonas pastebi, kad maisto sukeliama alergija – tai šių laikų liga. Mūsų šalyje, kaip ir visoje likusioje Europoje, alergiją tam tikriems maisto produktams dažniausiai sukelia karvės ir ožkos pienas, kiaušiniai, žuvis ir jūros gėrybės (krevetės ir kt.), soja, riešutai, kviečiai.
Alergija - viena iš dažniausių civilizacijos ligų. Neretai nemaloni kūno reakcija pasireiškia pieno produktams, tačiau kaip atskirti, ar tai alergija, ar maisto netoleravimas? Ar tik gydytojas gali nustatyti, kad esate alergiški tam tikram maisto produktui?
Vaiką dažnai išberia. Pastebėjau, kad beria ne tik nuo maisto produktų, bet ir nuo tam tikrų medžiagų, pavyzdžiui, skalbimo miltelių. Kaip išsiaiškinti kam tiksliai vaikas alergiškas ir ar įmanoma alergijas išgydyti? Vaikui 8 metai.
Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių