Apsinuodijimas maistu sukelia labai daug problemų. Kad išvengtumėte nemalonių pojūčių ir greičiau atgautumėte jėgas, turėtumėte pakoreguoti savo mitybą ir laikytis kelių taisyklių.
Po didesnių švenčių dažnai kankina pagirios ir nuovargis. Šiuos negalavimus padeda įveikti daug vandens ir grynas oras. Tačiau, ką daryti, jei apsinuodijote alkoholiu?
Kur nors išvažiuodami, žmonės palieka pilnus produktų šaldytuvus ir naiviai tikisi, kad per savaitėlę ar dvi su maisto atsargomis nieko baisaus nenutiks. Deja, toks požiūris gali sukelti rimtų sveikatos problemų.
Pilna burna kimšti pyragus ar šokoladą nėra sveika, tačiau, ar kada susimąstėte, kad galime perdozuoti ir sveikų produktų? Jie gali būti toksiški, kaupti savyje pavojingas kancerogenines medžiagas, kurių nuplauti nepavyks.
Dėl nepakankamos ar blogos mitybos milijonai pasaulio žmonių patiria sunkių sveikatos sutrikimų. Ne mažesnį susirūpinimą kelia ir per maistą plintančių užkrečiamųjų ligų problema.
Mokslininkai iš Vašingtono universiteto išsiaiškino, kad dialil-sulfidas, kurio yra česnakuose, 100 kartų efektyviau kovoja su bakterijomis, sukeliančiomis apsinuodijimą, negu bet kokie tradiciniai antibiotikai.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.