Pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, kuriuo, perfrazavus garsiąją kinų patarlę, nereikėtų dalintis nei su draugu, nei su priešu. Pasak mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, tinkamai parinkti pusryčių patiekalai gali ne tik suteikti vertingos energijos dienai, bet ir padėti pagerinti savijautą. Kaip pavyzdį V. Kurpienė pateikia avižas – eksp...
Avižos – viena vertingiausių grūdinių kultūrų. Iš jų gaminami miltai, dribsniai, kruopos, patys įvairiausi patiekalai. Tad kuo gi naudingos avižos?
Tie, kurie svajoja atsikratyti nereikalingų kilogramų, griebiasi pačių įvairiausių dietų. Ne visos jos subalansuotos ir saugios, ne visų jų lengva laikytis. Norite, kad svorį mesti būtų kaip galima paprasčiau? Tada į savo racioną būtinai įtraukite daugiau avižų ir avižinių dribsnių – taip ne tik sumažinsite apimtis, bet ir geriau jausitės!
Širdies ir kraujagyslių ligos – sveikatos sutrikimas, kasmet nusinešantis daugiausia žmonių gyvybių.