Populiarumo nestokojanti sveikesnės mitybos tendencija kardinaliai keičia daugelio vartotojų požiūrį net ir į tokius kasdienius maisto produktus kaip duona. Galbūt kaip tik tai ir lėmė, jog seni ir užmiršti receptai šiandien atgyja iš naujo, o kartu atrandama ir dar nežinotų faktų.
Nors duona – neatsiejama sveikos mitybos raciono dalis, apie ją sklando gausybė mitų. Bemaž daugiausia diskusijų kelia duonos sudėtyje aptinkamos mielės: vis dar manoma, kad šios neva kenkia organizmui. Vis dėlto asmeninės trenerės, mitybos specialistės Rūtos Beišytės-Aminovos teigimu, toks įsitikinimas nėra pagrįstas.
Visuomenėje įsigalint sveikos gyvensenos kultui, daugelis iš mūsų vis daugiau dėmesio ima skirti mitybai – stengiamės rinktis kuo sveikesnius produktus ir skubame atsisakyti to, kas ne taip vertinga. Vis dėlto specialistai pastebi, kad dauguma sveikuolių mitybos racioną formuoja intuityviai, be profesionalų pagalbos, todėl dažnai vadovaujasi nep...
Nors šiandien daug kalbama apie duonos naudą ir svarbą mūsų racione, šis produktas tinka ne visiems. Ką apie jį reikia žinoti?
Šiandien duonos pasirinkimas labai didelis: ji kepama tiek iš vienos rūšies miltų, tiek iš miltų mišinių. Šis produktas atkeliavo iki mūsų dienų iš gilios senovės, bet kol įgavo šiuolaikinę formą, perėjo daugybę ilgų etapų.
Viename kvadratiniame pažasties odos centimetre gali būti iki 500 milijonų bakterijų