Vasara – metas, kai galima neribotais kiekiais mėgautis vaisiais ir uogomis. Siūlome išbandyti uogų dietą – taip jūs ne tik padailinsite kūno linijas, bet ir aprūpinsite savo organizmą naudingais mikroelementais bei vitaminais, pagražinsite odą. Uogas galite rinktis pagal savo skonį – tada dieta nebus nuobodi.
Priaugate svorio, nes su stresu, nerviniais sukrėtimais ir kitomis problemomis kovojate pasitelkę į pagalbą maistą? Jaučiate jam psichologinę priklausomybę? Tada šis straipsnelis – jums. Štai ką tokiu atveju pataria psichologai ir sveiko gyvenimo būdo mokytojai.
Mes dažnai daug labiau rūpinamės, kiek kilogramų pavyks numesti, nei tuo, kokios bus griežtos dietos pasekmės. Juk jeigu grikių dieta gali padėti numesti 5 kg per savaitę, o monodieta – net 6, dėl pasirinkimo dažniausiai net klausimas nekyla... O vis dėlto... Kuo baigiasi bandymai per trumpą laiką atsikratyti kuo daugiau svorio?
Žmogui naudingiausi tie vaisiai ir daržovės, kurie užauga būtent jo regione. Taigi nors šiais laikais braškėmis mėgautis galime kone kiaurus metus, vertingiausios jų uogos būna tik tas 2–3 savaites, kai noksta lysvėje.
Kartais laikydamiesi dietų mes atsisakome kai kurių labai naudingų produktų, manydami, kad jie „storina“. Vieni iš tokių – kruopos. Jos turi daug ląstelienos, valančios virškinamąjį traktą ir reguliuojančios jo veiklą, padedančio sumažinti cholesterolio lygį ir sulieknėti.
Citrinų dieta – išties geras būdas ne tik numesti nereikalingo svorio, bet ir aprūpinti organizmą vitaminais bei sustiprinti imunitetą.
Kodėl taip sunku sublogti ir kodėl pirmąjį mėnesį svoris išvis nekrenta?
Saldumynai patinka beveik visiems, todėl atsispirti saldžiai pagundai (ypač – dietos metu) yra itin sunku. O ar tai iš viso būtina? Juk svorio metimas – ne priežastis atsisakyti visų desertų ir skanėstų. Jums tereikia žinoti, kaip ir ką valgyti!
Norite numesti svorio? Atrinkome jums keletą įdomių faktų apie dietas – tikrai pravers!
Laikantis dietos žuvis dažniausiai nepelnytai pamirštama – tai bene labiausiai tokiu metu tinkamas produktas: mūsų organizmas įsisavina 93–98 % jos baltymų, o mėsos – 87–89 %. Žuvies baltymai – tai visų mūsų organizmui būtinų aminorogščių (net ir tų, kurių niekas negali pakeisti), mikroelementų ir vitaminų šaltinis.
Alkio jausmas atsiranda praradus 1% organizmo vandens. Netekus organizmui daugiau kaip 5% vandens, žmogus praranda sąmonę, o daugiau 10% - mirti