Poilsis gamtoje šiltuoju metų laiku jau sunkiai įsivaizduojamas be lietuvių pamėgto griliaus. Ant grotelių keptas maistas – ir skanus, ir sotus. Vaistininkas Marius Lukštaraupis sako, kad kartais pasimėgauti kepsniais ant grotelių nėra nieko bloga, tačiau svarbu žinoti, kaip tinkamai maistą paruošti ir kepti, kad nesusidarytų kenksmingos toksinė...
Daugelį metų dietologai vienbalsiai tvirtino, kad keptas maistas sveikatai nenaudingas, kad jis gali sukelti labai daug problemų, negalavimų ir ligų. Vis dėlto naujausi ispanų mokslininkų tyrimai parodė, kad kepimo aliejaus kiekis nedaro jokios įtakos širdies ir kraujagyslių ligų vystymuisi.
Vienas britų žurnalas yra paskelbęs atlikto eksperimento duomenis, kurio metu nustatyta, kad moteris, gyvenusi 50 metų santuokoje su knarkiančiu vyru, praranda 4-erius metus miego.