Kelias dienas namuose ant virtuvės stalo palaikius maisto produktus ar neplautą lėkštę, jų paviršių netrukus padengs pelėsis. Norėdami apsaugoti maisto produktus nuo per greito gedimo, žmonės jau nuo seno naudoja įvairias priemones, kad sustabdytų pelėsių ir sveikatai pavojingų bakterijų dauginimąsi.
Konservantai – praktiškai neatskiriama maisto dalis. Jie padeda išlaikyti maisto šviežumą, nes apsaugo produktus nuo mikroorganizmų poveikio. Konservantus ant produktų etikečių galite atskirti pagal E raidę ir šalia jos esančius skaičius nuo 200 iki 299.
Pastaruoju metu vienintelė raidelė “E” sulaukia labai daug dėmesio ir prieštaringų vertinimų. Ar tikrai visos “E” yra tokios kenksmingos mūsų organizmams? O gal mums tiesiog trūksta žinių?
Tyrimais nustatyta, miego metu knarkia net 40 proc. suaugusiųjų. Įvairios statistikos pateikia skirtingus duomenis, tačiau viena – neginčijama, knarkiančių vyrų yra du ar net tris kartus daugiau nei moterų.