Sloga – dažnas ir labai nemalonus rudens ir žiemos palydovas. Bet kurioje vaistinėje galima įsigyti lašų ir purškalų, padėsiančių greičiau ją įveikti, o mes dalinamės liaudiškais slogos gydymo receptais.
Tai, kad graikiniai riešutai ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai, tikriausiai žinoma jei ne visiems, tai bent daugeliui. Dar senų senovėje jie buvo naudojami pačių įvairiausių ligų gydymui. Šiandien šie riešutai taip pat ne veltui mėgstami daugelyje pasaulio šalių.
Bičių pikis (propolis) – biologiškai aktyvi medžiaga, kurią iš medžių pumpurų ir jaunų šakelių lapų surenka bitės darbininkės. Tai stipraus, bet malonaus aromato tamsiai pilka masė (cheminiu požiūriu – labai sudėtingas junginys). Ją sudaro įvairios kvapiosios medžiagos, vaškas, eteriniai aliejai, žiedadulkės.
Patys sveikiausi produktai dažnai būna tie, kurių visada turime ranka. Pavyzdžiui, bulvės. Pačios jos, tiesa, ne visada yra pats dietiškiausias pasirinkimas (viskas priklauso nuo to, kaip jos paruoštos), bet bulvių sultys – jau visai kas kita.
Ar žinojote, kad laurų lapai mažina cukraus lygį kraujyje, slopina apetitą ir padeda nuo sąnarių skausmų? Siūlome išbandyti 3 nesudėtingus receptukus!
Kakavos sviestas tinka ne tik saldumynams gaminti. Jame yra tokių svarbių komponentų kaip palmitino, linolinės, oleinės ir stearino rūgščių, todėl jo galima rasti daugelyje gydomųjų priemonių. O tonizuojamosios ir gijimą skatinančios savybės, kurių kakavos sviestui suteikia kofeinas, metilksantinas bei taninai, daro jį nepakeičiamą kosmetologijoje.
Pastarnokai – tolimi morkų ir petražolių giminaičiai. Nors auga Europoje, Sibire ir Kaukaze, tikroji jų tėvynė lieka nežinoma. Kai kurie mokslininkai spėja, kad augalas kilo iš Šiaurės Europos, tačiau, kad ir kaip ten būtų, svarbiausia ne tai. Ar žinojote, kokiomis naudingomis savybėmis jis pasižymi?
Ramunėlė – vaistingas augalas, žydintis gegužės – rugpjūčio mėnesiais. Jau nuo seno žinoma, kad jos žiedai gydo vidaus ir išorės ligas. Ji dar gali būti vadinama remule, marūna ar tiesiog vaistine ramunėle.
Ar žinojote, kad rauginti kopūstai – ne tik skanu, bet ir naudinga? Dar garsusis keliautojas ir atradėjas Džeimsas Kukas sakė: „Rauginti kopūstai išvaro iš kūno visas ligas. Jie gelbsti mano jūrininkų gyvybes.“ Tai kaipgi veikia šis vaistas ir kokias ligas juo geriausia gydyti?
Skausmingi pojūčiai ryjant maistą arba seiles – gana paplitęs ir išties nemalonus reiškinys, ypač varginantis šaltuoju metų laiku. Kovoti su skausmu galima liaudiškomis priemonėmis. Štai 5 išties efektyvūs būdai!
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.