Mes esame tai, ką valgome. Mažai kas iš mūsų turi laiko ir noro skirti maisto gaminimui ir tuo labiau – dekoravimui, tačiau tokių žmonių atsiranda. Jie paverčia valgį tikru menu. Štai keli įdomūs pavyzdžiai.
Tikriausiai jums ne kartą teko stebėtis tuo, kaip virtuvėje sukasi jūsų mama ar senelė. Juk greičiausiai būtent iš jų ir sužinojote tokius dalykus, kaip, pavyzdžiui, atskirti virtą kiaušinį nuo žalio. Tačiau virtuvės gudrybės tik tuo neapsiriboja. Šiandien papasakosime ir apie mažiau žinomus „triukus“.
Mikrobangų krosnelės stovi beveik kiekvienuose namuose. Vieni jomis naudojasi beveik kasdien, kiti jų vengia, baimindamiesi žalos sveikatai. Tačiau ar susimąstėte, kad jomis galima ne tik šildyti maistą? Štai 10 gudrybių, kurių nežinojote!
Visi žino, kad daugiausia vitaminų ir mineralinių medžiagų turi švieži vaisiai ir daržovės, tačiau tokiais produktais galime mėgautis ne visada. Ką daryti, kad su maistu gautume kuo daugiau naudingų medžiagų?
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus