Medicinos mokslų daktaras, gydytojas gastroenterologas Vaidotas Urbonas pastebi, kad maisto sukeliama alergija – tai šių laikų liga. Mūsų šalyje, kaip ir visoje likusioje Europoje, alergiją tam tikriems maisto produktams dažniausiai sukelia karvės ir ožkos pienas, kiaušiniai, žuvis ir jūros gėrybės (krevetės ir kt.), soja, riešutai, kviečiai.
Su alergijomis susiję klausimai – kiekvieno mažylio tėvų galvos skausmas. Kaip vystosi vaiko alergija ir kaip su ja kovoti? Kas iš tiesų yra alergija ir kuo ji skiriasi nuo maisto netoleravimo? Į aktualius klausimus atsako Vilniaus universiteto Vaikų ligų klinikos profesorė vaikų alergologė Odilija Rudzevičienė.
Net sveikai maitinantis gali kilti sveikatos sutrikimų, tokių kaip pilvo pūtimas, nuovargis, migrena, odos bėrimai, miego sutrikimai, nepagrįstai padidėjęs svoris, pakilęs kraujospūdis ir pan. Ir nors, atrodo, laikomės sveikos mitybos principų, tačiau organizmui netoleruojant tam tikrų maisto produktų, ar sudedamųjų dalių (laktozės, glitimo), si...
Alergija - viena iš dažniausių civilizacijos ligų. Neretai nemaloni kūno reakcija pasireiškia pieno produktams, tačiau kaip atskirti, ar tai alergija, ar maisto netoleravimas? Ar tik gydytojas gali nustatyti, kad esate alergiški tam tikram maisto produktui?
Vidutiniškai per savo gyvenimą žmogus atsako į 45228 telefono skambučius