Galvoje bręsta mintis, kad atėjo laikas iškeisti cukrų į medų? Štai kelios priežastys, pridėsiančios motyvacijos tai padaryti.
Medus, bičių nuodai ir žiedadulkės gydymui naudojami jau labai seniai. Medus laikytas geriausiu vaistu nuo pačių įvairiausių ligų, pradedant persišaldymu ir baigiant tuberkulioze ar gastritu. Praėjusio amžiaus pradžioje jis net naudotas oficialiai ligoninėse.
Ar žinojote, kad popiežius Pijus XII bičių pienelį ir bičių pikį paskelbė šventais? Sunku su tuo nesutikti, juk bitės jau tūkstančius metų žmonijai teikia pačią švenčiausią dovaną - sveikatą.
Šaltasis sezonas daugelį verčia traukti nosimi ir apsirūpinti popieriaus atsargomis. Pats metas išsitraukti stiklainėlį medaus ir pasimėgauti šiuo sveikatai naudingu skanėstu! Ar žinote, kokių gydomųjų savybių turi įvairios jo rūšys?
Toks jau tas mūsų pasaulis: paprastai viskas, kas teikia mums malonumą, yra draudžiama ir kenksminga. Štai, pavyzdžiui, saldumynai: jie skanūs, be to, pakelia nuotaiką – tačiau tik tol, kol juos valgome.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.