Šių metų laiku karaliaujančias uogas ir kitas daržo gėrybes sočiai valgome šviežias, tačiau, kai jų atsargų pripildome ir ateičiai, į pagalbą pasitelkiame kepinius. Juk šviežiomis uogomis, vaisiais ar daržovėmis galima įdaryti blynus, kepti pyragus, dėti ant picos ar integruoti į kitus patiekalus. Tiesa, neatsiejamas kepinių komponentas – miltai...
Kas per vieni tie antioksidantai, su kuo valgomi (o jei tiksliau – kur galima jų rasti ir kiek jie kainuoja) – galvosūkis, neduodantis ramybės besirūpinantiems savo sveikata. Paslaptingų laisvųjų radikalų baimė verčia žmones dar ankstyvoje jaunystėje gelbėtis nuo nepageidaujamos ir grėsmingai artėjančios senatvės.
Be prieskonių neapsieina nė viena virtuvė. Kokie su jais susiję mitai paplitę labiausiai? Kiek juose tiesos?
Kur nors išvažiuodami, žmonės palieka pilnus produktų šaldytuvus ir naiviai tikisi, kad per savaitėlę ar dvi su maisto atsargomis nieko baisaus nenutiks. Deja, toks požiūris gali sukelti rimtų sveikatos problemų.
Mitai – įdomus dalykas. Mes patys nepajuntame, kaip pradedame tikėti tuo, kuo tiki dauguma, neįsigilinę, ar tam yra pagrindo.
Knarkimo problemos nekankina kosmonautų. Nesvarumo būsenoje išnyksta ne tik ši, bet ir kitos su miegu susijusios problemos.