Citrina – naudingas ir daugelio iš mūsų mėgstamas vaisius. Ar žinote, kokiomis savybėmis jis pasižymi?
Eugenijos Šimkūnaitės atminimas gyvas iki šiol, nors šios nepaprastai tvirto ir savito charakterio, kandžios, tačiau itin geros širdies, labai dosnios habilituotos biologijos mokslų daktarės, Žiniuone žmonių vadintos mokslininkės tarp mūsų nebėra jau 19 metų.
Švieži žalumynai – puikus prieskonis ir tikras sveikatos šaltinis. Jie ne tik suteikia patiekalams malonų aromatą ir skonį, bet ir turi nemažai kitų naudingų savybių.
Antiseptikai plačiai naudojami kovoje su mikrobais. Beveik kiekvienoje vaistinėje yra solidus priemonių, padedančių kovoti su įvairiomis infekcijomis, priemonių (pavyzdžiui, jodo, vandenilio peroksido, briliantinės žalumos ir t.t.). Tačiau kai kuriais atvejais šių priemonių dėl kokios nors priežasties naudoti negalima – jeigu žaizda atvira, joda...
Daugelis iš mūsų bent retkarčiais paragauja liepžiedžių, aviečių arba serbentų lapų arbatų. Vieni jomis tik gydosi, kiti jas vartoja nuolat, teigdami, kad paprastos žolelės negali pakenkti. Kas teisus? Ar yra tokių arbatų, kurios būtų naudingos visada?
Slyvos – sveikatai naudingas skanėstas. Tai klasikinis dietinis produktas, turintis mažai kalorijų (apie 30 šimte gramų), nors jie sultingi ir saldūs. Bet ir tai dar ne viskas.
Prieskoniais maistą gardiname visus metus, bet žiemą virtuvė išsiskiria tuo, kad ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?
Tikriausiai bent retkarčiais vaistinėse ar parduotuvėse pasidairote į vaistažolių arbatas. Arba vaistinius augalus renkate patys. Ar žinote, kam jie tinka, kaip juos naudoti? Štai keli iš jų.
Norite gyventi ilgiau? Mėgstate arbatą? Siūlome išbandyti 3 skanius ilgaamžiškumo receptus!
Kas yra lėtinio nuovargio sindromas, tikriausiai nereikia aiškinti. O ar žinote, kaip su juo kovoti?
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus