Tikriausiai jums ne kartą teko stebėtis tuo, kaip virtuvėje sukasi jūsų mama ar senelė. Juk greičiausiai būtent iš jų ir sužinojote tokius dalykus, kaip, pavyzdžiui, atskirti virtą kiaušinį nuo žalio. Tačiau virtuvės gudrybės tik tuo neapsiriboja. Šiandien papasakosime ir apie mažiau žinomus „triukus“.
Mikrobangų krosnelės stovi beveik kiekvienuose namuose. Vieni jomis naudojasi beveik kasdien, kiti jų vengia, baimindamiesi žalos sveikatai. Tačiau ar susimąstėte, kad jomis galima ne tik šildyti maistą? Štai 10 gudrybių, kurių nežinojote!
Ilgos naktys, pūgos, šaltis... Visi šie dalykai daugelį iš mūsų tiesiog varo į neviltį. Gal žiemos nemėgstate ir jūs? O gal tiesiog nemokate ja mėgautis?
Genialūs dalykai dažniausiai yra labai paprasti. Siūlome tuo įsitikinti ir pasinaudoti šiomis gudrybėmis – jo pravers ne tik per Kalėdas!
Visi žino, kad daugiausia vitaminų ir mineralinių medžiagų turi švieži vaisiai ir daržovės, tačiau tokiais produktais galime mėgautis ne visada. Ką daryti, kad su maistu gautume kuo daugiau naudingų medžiagų?
Prasta nuotaika puikiai pažįstama daugeliui iš mūsų. Kiekvienas su ja kovoja savaip: vieni kerta šokoladą, kiti – užsiima rankdarbiais ar atnaujina savo fonoteką. Mokslininkai taip pat nesėdi sudėję rankas – štai kaip jie pataria kovoti su stresu.
Visi žino, kad česnakus valgyti sveika (ypač – šaltuoju metų laiku). Deja, lupti juos gali būti nelabai malonu, nes specifinis kvapas ant odos išlieka gana ilgai. Dalinamės labai paprastu ir smagiu būdu, palengvinsiančių šią procedūrą!
Yra daugybė paprastų gudrybių, galinčių ženkliai palengvinti mūsų gyvenimą. Anglakalbėse šalyse tai vadinamos „laifhakingu“, arba tiesiog naudingais patarimais, kuriuos pravartu žinoti kiekvienam. Kai kur kuriuos iš jų tikriausiai žinote iš vaikystės, kai kurie gali atrodyti visiškai nauji ir negirdėti. Išsisaugokite šį sąrašėlį – tikrai pravers!
Atėjo ruduo – tai reiškia, kad vieni greitai džiaugsis gelstančiais ir raudonuojančiais lapais, o kitus apims nykuma ir depresija.
Mes daug daugiau dėmesio skiriame tam, ką valgom, negu tam, į ką tą maistą dedam. O be reikalo – juk mūsų sveikata ir gera savijauta taip pat nuo to priklauso. Ką būtina žinoti apie virtuvinius indus?
Jeigu ima smarkiai plakti širdis, pasigaminkite citrinos sulčių ir medaus koncentratą ir išgerkite vienu ypu.