Nuo mažens girdime, kad pienas – mums būtinas kalcio šaltinis. Be jo produktų neįsivaizduojame savo pusryčių, pietų ar vakarienės. Tačiau vis dažniau pasigirsta nuomonių, kad pienas dar ir kenkia. Ką apie tai mano „Sveikatai palankus“ ekspertai?
Pieno produktų nauda niekas nebeabejoja. Ir vis dėlto: ar viską apie jį žinome?
Daugelis ožkų pieną vadina stebuklingu gėrimu – jame labai daug naudingųjų medžiagų. Tiesa, aitrokas jo skonis ne visiems prie širdies, be to, nemaža dalis specialistų vis dėlto abejoja, ar jį gerti saugu. Tiek vieni, tiek kiti iš dalies yra teisūs.
Naminis pienas gali būti labai pavojingas sveikatai. Kodėl? Visų pirma – dėl nesterilių jo laikymo sąlygų. Mikrobai tokiais atvejais jaučiasi kuo puikiausiai ir pradeda labai greitai daugintis.
Pienas, kaip tvirtina Ajurveda (tradicinė Indijos medicina) – tai pats vertingiausias produktas, reikalingas ne tik fiziniam, bet ir dvasiniams žmogaus vystymuisi. Pieno produktai teigiamai veikia ne tik mūsų organizmą, bet taip pat ir protą, psichiką, charakterį (subtiliąją žmogaus prigimtį).
Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..