Sumuštiniai šiandien yra neatsiejama daugelio mitybos raciono dalis. Jie populiarūs visame pasaulyje. Lietuva – ne išimtis: apklausos rodo, kad 41 proc. lietuvių pusryčiams dažniausiai renkasi šį patiekalą. Tačiau pastaruoju metu sumuštiniai išgyvena tikrą revoliuciją – dėl besikeičiančių mitybos įpročių, tiek jų sudėtis, tiek formatai smarkiai ...
Gera diena prasideda nuo gerų pusryčių. Ką šiuo paros metu geriausia valgyti, o ko derėtų atsisakyti?
Suaugusieji ir patys ne visada ir ne visi teisingai maitinasi, o ryte į darbą išskuba nepusryčiavę. Nejučia jų pavyzdžiu seka ir vaikai. Rūpestinga „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Jolita Skinderskienė sako, kad vaikams pusryčiai ypač svarbūs. Ne mažiau svarbu ir ką vaikas pusryčiams valgo.
„Gera diena bus tik gerai papusryčiavus“, - taip teigia VšĮ „Kretingos maistas“ Mitybos skyriaus vadovė Aldona Blyžienė. Specialistė perspėja tėvus, kad jie pasirūpintų savo vaikų pusryčiais ir jokiu būdu neišleistų savo atžalų į mokyklą nepavalgiusių.
Alkio jausmas atsiranda praradus 1% organizmo vandens. Netekus organizmui daugiau kaip 5% vandens, žmogus praranda sąmonę, o daugiau 10% - mirti