Daugumos dietologų teigimu, naudingiausia pusryčiams valgyti košę (avižinę ar ryžių), sausus pusryčius su pienu ar jogurtu, virtus kiaušinius, sumuštinius su sūriu, vaisius, gerti šviežiai spaustas sultis ar žaliąją arbatą. Štai kaip galėtų atrodyti jūsų rytinis meniu.
Sakoma, kad pusryčiai – svarbiausias mūsų energijos šaltinis visai dienai. Ką rinktis, kad nepritrūktų baltymų, angliavandenių, vitaminų ir mineralinių medžiagų?
Tikriausiai žinote šią taisyklę: kaip dieną pradėsite, tokia ji ir bus. O kaip atrodo jūsų rytas? Išgeriate puodelį kavos ir bėgate į darbą? Gal verdate košę? O gal iš viso nepusryčiaujate?
Širdies ir kraujagyslių ligos – sveikatos sutrikimas, kasmet nusinešantis daugiausia žmonių gyvybių.