Ryžiai yra viena svarbiausių maistinių kultūrų, pakeičianti duoną maždaug pusei pasaulio gyventojų. Auginimo procesas – itin didelių pastangų reikalaujantis darbas. Ūkininkams tenka labai pasistengti, kad sukurtų šias meniškas akį džiuginančias terasas.
Ryžiai – ne mūsų kraštų grūdinė kultūra, tačiau greta bulvių ir grikių užima išties garbingą vietą. Pateikiame apie juos 10 įdomių faktų.
„Auksiniai“ ryžiai (angl. Golden rice) yra genetiškai modifikuota (GM) ryžių rūšis, sukurta biotechnologijų pramonės gaminti provitaminą A (beta karoteną). Šalininkai pateikia „auksinius“ ryžius kaip techninį, greitą vitamino A trūkumo (angl. Vitamin A deficiency, VAD), paplitusios sveikatos problemos daugelyje besivystančių šalių, sprendimą. Vi...
60 sekundžių - tiek laiko paprastai reikia kraujo ląstelei apkeliauti visą organizmą