Vieni sultimis mėgaujasi nuolatos ir be jų neįsivaizduoja savo gyvenimo, kiti jas skanauja tik retomis progomis. Dietologė pataria, ką reikėtų žinoti apie jų vartojimą.
Mūsų organizmui neretai prireikia neatidėliotinos pagalbos. Dauguma tokiais atvejais skuba į artimiausią vaistinę – kartais ir visai be reikalo, nes esama ir paprastesnių priemonių įveikti nedideles sveikatos problemas. Viena jų – gydymasis sultimis, kartais galinčiomis padėti ne prasčiau nei vaistai.
Sunku patikėti, bet tokios mums paprastos ir įprastos daržovės kaip morkos gali padėti išspręsti pačias įvairiausias sveikatos problemas. Kokias?
Niekas nepasiginčys, kad vanduo – pats reikalingiausias mūsų organizmui gėrimas, tačiau be jo yra ir kitų, aprūpinančių mus įvairiomis naudingomis medžiagomis.
Sultys (lot. succus) – tai preparatai iš šviežios augalinės žaliavos. Jos išgaunamos presuojant sultingas augalo dalis – uogas, lapus ar net visą augalą. Natūralios sultys namų sąlygomis gaminamos taip: šviežiai surinkta augalinė žaliava nuplaunama, susmulkinama, sutrinama į tyrelę ir nuspaudžiama per tankų audinį.
60 sekundžių - tiek laiko paprastai reikia kraujo ląstelei apkeliauti visą organizmą