Paprastai per karščius rekomenduojama gerti negazuotą mineralinį vandenį. Tiems, kam jo negana, dietologai sudarė skanių ir naudingų gėrimų sąrašą.
Suskystinti tirštą kraują galima ne tik naudojant vaistinius preparatus ir žoleles, bet ir kai kurias sultis, pavyzdžiui...
Vieni sultimis mėgaujasi nuolatos ir be jų neįsivaizduoja savo gyvenimo, kiti jas skanauja tik retomis progomis. Dietologė pataria, ką reikėtų žinoti apie jų vartojimą.
Mūsų organizmui neretai prireikia neatidėliotinos pagalbos. Dauguma tokiais atvejais skuba į artimiausią vaistinę – kartais ir visai be reikalo, nes esama ir paprastesnių priemonių įveikti nedideles sveikatos problemas. Viena jų – gydymasis sultimis, kartais galinčiomis padėti ne prasčiau nei vaistai.
Sunku patikėti, bet tokios mums paprastos ir įprastos daržovės kaip morkos gali padėti išspręsti pačias įvairiausias sveikatos problemas. Kokias?
Niekas nepasiginčys, kad vanduo – pats reikalingiausias mūsų organizmui gėrimas, tačiau be jo yra ir kitų, aprūpinančių mus įvairiomis naudingomis medžiagomis.
Daugelis iš mūsų mėgsta pradėti dieną stikline šviežiai spaustų sulčių. Ką apie jas reikia žinoti? Kokiomis savybėmis jos pasižymi?
Glazgo universiteto mokslininkai įrodė – natūralios sultys padeda apsisaugoti nuo Alzheimerio ligos. Jie išanalizavo įvairių sulčių sudėtį ir išsiaiškino, kiek jose yra antioksidantų. Pasirodė, kad pačios naudingiausios yra obuolių ir spanguolių sultys, tačiau savų privalumų turi ir kitos. Kuo jos pasižymi?
Nuo neatmenamų laikų žmonės ieško amžino (arba bent jau ilgo) gyvenimo eliksyro. Šį kartą norime papasakoti jums apie gėrimus, kurie ne tik skanūs, bet ir, kaip rodo moksliniai tyrimai, padeda ilgiau išsaugoti jaunystę.
Dabar agurkų ant savo stalo galime turėti kiaurus metus, tad neįsivaizduojame be jų šviežių salotų ir konservų, nors šis vaisius dar yra ir tikras vaistas – kartais net stebuklingas.
Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių