Sultys (lot. succus) – tai preparatai iš šviežios augalinės žaliavos. Jos išgaunamos presuojant sultingas augalo dalis – uogas, lapus ar net visą augalą. Natūralios sultys namų sąlygomis gaminamos taip: šviežiai surinkta augalinė žaliava nuplaunama, susmulkinama, sutrinama į tyrelę ir nuspaudžiama per tankų audinį.
Kas iš mūsų retkerčiais nepasilepina stikline šviežiai spaustų sulčių... Tačiau jeigu norite jomis ne tik numalšinti troškulį, bet ir išpešti iš jų kuo daugiau naudos, patartina atkreipti dėmesį į šias 6 pagrindines taisykles.
Pasirodo, kad stiklinė šilto vandens, sumaišyto su citrinos sultimis ir išgerta ryte tuščiu skrandžiu, ne tik stiprina imunitetą, bet ir užkerta kelią daugeliui ligų!
Koks maistas naudingiausias mūsų organizmui – iki šiol nesutariama. Dietologai sudarinėja ilgiausius produktų sąrašus, o štai neseniai išskyrė pačių vertingiausių gėrimų šešetuką. Kaip jis atrodo?
Karščių metu daugelis ima sukti galvą: kas geriausiai atgaivintų? Gal nektarai? O gal morsai ir šviežiai spaustos sultys?
Atsigerti ir atgauti karštą dieną prarastą skysčių kiekį reikėtų ne tik tada, kai pradeda kamuoti troškulys. Iš tikrųjų troškulys nėra pirmasis ir vienintelis dehidratacijos požymis.
60 sekundžių - tiek laiko paprastai reikia kraujo ląstelei apkeliauti visą organizmą