Niekam ne paslaptis, kad biurų darbuotojai, sėdintys kiaurą dieną prie kompiuterio, mėgsta pakramsnoti ką nors skanaus. Vis dėlto rimčiau apie savo pasirinkimą pradedama mąstyti tik tada, kai suvalgytos bandelės ir šokolodukai riebalų pavidalu nusėda ant talijos. Kuo užkandžiauti, kad tai nekenktų nei figūrai, nei sveikatai?
Statistika negailestinga: kasmet nuo širdies ir kraujagyslių ligų nukenčia vis daugiau žmonių, o aukomis tampa vis jaunesni... Kaip to išvengti? Kaip sau padėti? Geriausias vaistas – profilaktika, todėl prisiminkime pagrindines taisykles, kurios padės užkirsti kelią problemoms ateityje.
Daržovės – vienmečiai, dvimečiai ir daugiamečiai žoliniai augalai. Tai vienintelis maisto produktas, kuriame nėra cholesterino (cholesterolio). Žmogaus organizmas nesugeba sukaupti didesnių biologiškai aktyvių maisto medžiagų atsargų – jas reikia visą laiką papildyti, todėl daržovių turime valgyti kasdien. Kai kurios iš jų pasižymi ir gydomuoju ...
Liūdesį melancholiją gali nuvyti... žuvis. Bet ne kažkokia peršaldyta jūros lydeka, o žinoma, tos žuvų rūšys, kuriose gausu riebiųjų Omega-3 rūgščių. Šios rūgštys dalyvauja hormonų apykaitoje, padeda palaikyti emocinį atsparumą ir pasipriešinti depresijai.
Kas iš mūsų retkerčiais nepasilepina stikline šviežiai spaustų sulčių... Tačiau jeigu norite jomis ne tik numalšinti troškulį, bet ir išpešti iš jų kuo daugiau naudos, patartina atkreipti dėmesį į šias 6 pagrindines taisykles.
Jei jus kankina nemiga, pamėginkite pareguliuoti savo mitybą. Atrinkome jums kelis geriausiai padedančius užmigti produktus!
Norite turėti sveikas kraujagysles? Apsisaugoti nuo ankstyvos aterosklerozės, nutukimo, diabeto, hipertenzijos ir galybės kitų nemalonumų? Tuomet metas pasirūpinti savo mityba, nes tai pirmas žingsnis geros sveikatos link.
Periodas nuo spalio iki balandžio mėnesio mūsų organizmui yra išties nelengvas, tačiau nusiminti nereikia. Net ir tada galima maitintis subalansuotai, jaustis sveikiems ir žvaliems. Tinkamai parinktas maistas pagerins jūsų imuniteto būklę, pakels nuotaiką netgi šaltomis ir tamsiomis dienomis.
Pasirodo, kad stiklinė šilto vandens, sumaišyto su citrinos sultimis ir išgerta ryte tuščiu skrandžiu, ne tik stiprina imunitetą, bet ir užkerta kelią daugeliui ligų!
Tikriausiai teko girdėti apie žaliavalgystę – mitybos būdą, kuomet valgomas žalias, termiškai neapdorotas (arba ruoštas žemoje temperatūroje) maistas. Apie žaliavalgystę, šio mitybos būdo pradžią, ypatumus ir naudą pasikalbėjome su žalio maisto parduotuvės Žaliavalgis.lt įkūrėju Nodariu Turčinavičiumi.
Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių