Moksliniais tyrimais įrodyta, kad rytais valgantys košes mažiau užkandžiauja kaloringais užkandžiais ir dažniau renkasi sveikesnes alternatyvas, todėl lengviau išlaiko sveiką svorį ir juos rečiau vargina antsvoris, nutukimas. O ką daryti, jei ta pati avižų ar kitų įprastų kruopų košė jau pabodo, o ryte nėra laiko naujiems eksperimentams virtuvėje?
Suaugusieji ir patys ne visada ir ne visi teisingai maitinasi, o ryte į darbą išskuba nepusryčiavę. Nejučia jų pavyzdžiu seka ir vaikai. Rūpestinga „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Jolita Skinderskienė sako, kad vaikams pusryčiai ypač svarbūs. Ne mažiau svarbu ir ką vaikas pusryčiams valgo.
Daugumos dietologų teigimu, naudingiausia pusryčiams valgyti košę (avižinę ar ryžių), sausus pusryčius su pienu ar jogurtu, virtus kiaušinius, sumuštinius su sūriu, vaisius, gerti šviežiai spaustas sultis ar žaliąją arbatą. Štai kaip galėtų atrodyti jūsų rytinis meniu.
Lietuvoje iš tūkstančio gyventojų nuo gripo pasiskiepija vidutiniškai 30 asmenų, Latvijoje - 65, Estijoje – 52 asmenys. Tuo tarpu JAV tūkstančiui gyventojų tenka net 250 pasiskiepijusių, Europoje vidutiniškai – 177.