Šiltuoju metų laiku ant stalo atsiranda daug įvairiausių daržo gėrybių: kiekvienas turi iš ko pasirinkti – ir pagal spalvą, ir pagal skonį, ir pagal naudingąsias savybes. Tačiau viena daržovė jau daug metų neužleidžia lyderių pozicijų. Anot mitybos specialistų, trumpavaisiai agurkai – tiesiog idealus pasirinkimas.
Daugelis iš mūsų rytą pradeda puodeliu kavos ir sumuštiniu (išskyrus nebent tuos, kurie labiau rūpinasi savo mityba ir pusryčiams valgo košę). O paruošti sveikus ir skanius sumuštinius yra daugybė būdų. Dalinamės pačiomis įdomiausiomis idėjomis, ką galima užsidėti ant skrebučio.
Nustatyta, kad populiariausi lietuvių užkandžiai yra sumuštiniai ir vaisiai. Tačiau net kas dešimtas gyventojas pirmiausiai renkasi greitus karštus užkandžius – kibinus, bandeles su dešrele, kebabus. Neatsisakoma ir bulvių traškučių, įvairių kepinių, sumuštinių... Kokiais sveikesniais užkandžiais juos būtų galima pakeisti?
Sakoma, kad vos keli saldumynų kąsniai gali įveikti net ir pačią blogiausią nuotaiką. O pasigaminti labai skanų ir sveiką desertą - visai nesunku, greita ir netgi nebrangu.
Jei norite visą dieną išlikti žvalūs ir po maisto neapsunkti, tačiau tuo pačiu sočiai pavalgyti - siūlome rinktis makaronus, kuriuose gausu energijos.
Jei per pietus nenorite apsunkti, arba grįžus po darbų norisi lengvai užkąsti - siūlome pasigaminti lengvas ir greitai paruošiamas duonos skrebučių ir pomidorų salotas.
Dauguma mitybos specialistų brokolius įtraukia į naudingiausių maisto produktų sąrašo dešimtuką. Nieko keisto, juk juose gausu antikancerogeninių cheminių medžiagų, padedančių apsisaugoti nuo vėžinių ląstelių.
Dažniausiai lietinius esame įpratę valgyti su įdaru, tačiau šį kartą siūlome pabandyti kiek kitokį variantą. Pirmiausia, blynelius pagardinsime varške, na o vietoje įdaro rinksimės gardų žaliąjį padažą.
Nepriklausomai nuo metų laiko, organizmui visuomet reikia vitaminų. Geriausias būdas jų gauti - valgyti šviežius vaisius. Vaisius ir uogas galite rinktis įvairias, tačiau nepamirškite, kad mūsų siūlomose vaisių salotose būtinai turi būti obuolių. Juk obuoliai, tai ne tik sveikatos, bet ir grožio šaltinis.
Alkio jausmas atsiranda praradus 1% organizmo vandens. Netekus organizmui daugiau kaip 5% vandens, žmogus praranda sąmonę, o daugiau 10% - mirti