Ko nors užkąsti noras kyla net ir visą dieną dirbant tik sėdimą darbą, tačiau ne kiekvienas užkandis yra naudingas. Ką rinktis, kad nepriaugtumėte svorio ir numalšintumėte alkį?
Vėlyvas užkandžiavimas, žinoma, figūrai dažniausiai neišeina į gera, tačiau skubėti nusiminti neverta. Juk svarbiausia, kad neviršytumėte savo dienos kalorijų normos – ir tam visai nebūtina atsisakyti nei pusryčių, nei pietų.
Nustatyta, kad populiariausi lietuvių užkandžiai yra sumuštiniai ir vaisiai. Tačiau net kas dešimtas gyventojas pirmiausiai renkasi greitus karštus užkandžius – kibinus, bandeles su dešrele, kebabus. Neatsisakoma ir bulvių traškučių, įvairių kepinių, sumuštinių... Kokiais sveikesniais užkandžiais juos būtų galima pakeisti?
Kokie riešutai geriausiai tinka užkandžiams? Atsakymas paprastas: tinka visi, tačiau rinktis reikėtų atsižvelgiant į tai, kokio poveikio pageidaujate.
Mėgstantiems lengvus ir sveikus užkandžius siūlome išbandyti agurkų suktinukus įdarytus varške. Juk varškė - labai vertingas baltymų šaltinis, o agurkuose gausu vandens, taigi jie pasižymi detoksikuojančiu poveikiu.
Jei norite pasigaminti šiltą užkandį, kurį galima gardžiai suvalgyti ir atšalusį - siūlome išbandyti keptus pievagrybius su daržovių ir silkės įdaru.
Gaminimas labai paprastas ir neilgai užtrunkantis. Užkandis labai lengvas, taigi puikiai tiks ne tik pietums, bet ir pavakariams.
Ar žinojote, kad cukinija spartina medžiagų apykaitą, padeda šalinti toksinus ir "suriša" riebalus? Neveltui šią daržo karaliene vadinamą daržovę rekomenduoja dauguma mitybos specialistų.
Jeigu ima smarkiai plakti širdis, pasigaminkite citrinos sulčių ir medaus koncentratą ir išgerkite vienu ypu.