Didžiausios nuodėmės prie stalo – tai persivalgymas, riebus maistas ir prarastas saikas.
Kaip įveikti apetitą, nepuolant kas keliolika minučių užkandžiauti sumuštinukais, saldainiukais ar tiesiog vaisiais? Mes tau atskleisime keletą būdų, kaip apgauti savo organizmą ir išvengti rizikos užsiauginti papildomo svorio.
Visi puikiai žinome, kad maistą visuomet reikia gerai sukramtyti, o valgyti reikėtų niekur neskubant. Tačiau ar dažnai šitaip elgiamės? Ar mokame mėgautis kiekvienu kąsniu, ar tiesiog pripuolame prie maisto tam, kad nebeurgztų skrandis?
ikrai visi esame girdėję šventą taisyklę: valgyk neskubėdamas ir gerai sukramtyk. Deja, tikrai ne visuomet šios taisyklės paisome, juk nėra kada, o ir valgome dažniausiai tik tuomet, kai skrandis ima susitraukinėti iš alkio.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus