Sveika gyvensena pastaruoju metu vis labiau yra siejama su tam tikrų maisto produktų atsisakymu, dažniausiai – mėsos, kiaušinių bei pieno. Šiuos produktus pašalinus iš mitybos raciono, juos pakeičia augalinės kilmės produktai. Tokios vegetarizmo bei veganizmo dietos yra siejamos su didesne nauda mūsų organizmui, nes augalinės kilmės produktuose ...
Pasaulyje neslopsta vegetarinės ir veganinės mitybos populiarumas, o dėl siūlomų mėsiškų patiekalų alternatyvų taip maitintis tampa vis paprasčiau. Tačiau ką reikėtų žinoti atsisakant gyvūninės kilmės produktų, kad išliktume sveiki?
Mokslininkai įspėja, kad artėja riba, kai beveik viso pasaulio žmonės taps vegetarais. Per kelis dešimtmečius tiesiog pritrūks mėsos. Preliminariais skaičiavimais, gyvulinės kilmės maistas sudarys tik 5 % mūsų suvartojamų kalorijų kiekio.
Seksualiausios vegetarės titulą Mimi Kirk skyrė organizacija PETA. Prie vegetariškos mitybos ji perėjo būdama 30-ies. Jau 40 metų moters racione nėra nė gabalėlio mėsos. Pasak Mimi, šiuo keliu ji pasuko ne dėl sveikatos, bet dėl to, kad jai rūpi gyvūnai.
Visam kojos nagui užaugti reikia 12-18 mėnesių.