Kontroliuojantiems savo kūno svorį labai svarbu maitintis kaip galima sveikiau – nuo to, ką ir kaip mes valgome, priklauso mūsų rezultatai. Net ir tie, kurie niekada nesilaiko jokių dietų ir apskritai ignoruoja sveiką gyvenimo būdą, lengvai išvardins pačius pavojingiausius ir nesveikiausius produktus. O ar žinote, kuo galima juos pakeisti?
Kepdami maltus žiūvėsėlius keiskite avižiniais dribsniais
Malti džiūvėsėliai padeda keptuvėje skaniai paruošti vištieną arba žuvį. Šis produktas – kone nepakeičiama daugelio nesudėtingų receptų dalis. Tačiau piktnaudžiauti džiūvėsėliais nepatartina – jie gana kaloringi. Geriau juos pakeisti rupiai maltais avižiniais dribsniais – tai naudingiau ir labai skanu. Kai kuriais atvejais džiūvėsėlius puikiausiai atstoja smulkinti riešutai ir sezamo sėklos.
Kumpio ir šoninės juosteles iškeiskite į paprikos miltelius
Malta paprika – puiki kumpio alternatyva. Taip, vargu ar šį prieskonį galima lyginti su traškiomis juostelėmis, tačiau jis padaro patiekalus daug naudingesnius. Tiesiog pamėginkite – paprika suteiks saldaus skonio ir pikantiškumo.
Pirmenybę teikite ne druskai, o citrinos sultims
Venkite druskos. Jeigu ją galima kuo nors pakeisti – būtinai pasinaudokite proga. Pavyzdžiui, salotas, mėsą ir žuvį galima apšlakstyti citrinos sultimis – patiekalai bus skanūs ir neįprasti (pats tas, kai norisi paįvairinti savo racioną).
Sviestą atstos avokadas
Mėgstate sumuštinius su sviestu? Skanu, bet ne itin sveika. Pamėginkite pakeisti sviestą trintu avokadu, ir tepkite juo pilno grūdo duonos riekutes. Labai skanu ir itin naudinga.
Augalinį aliejų kartais puikiausiai atstos obuolių tyrelė
Vienas britų žurnalas yra paskelbęs atlikto eksperimento duomenis, kurio metu nustatyta, kad moteris, gyvenusi 50 metų santuokoje su knarkiančiu vyru, praranda 4-erius metus miego.
Kitas faktas
Komentarai