Natūrologai pataria:
Astma – chroniškas uždegiminis kvėpavimo takų susirgimas, kuriam būdingas padidintas bronchų jautrumas įvairiems alergenams, o taip pat nespecifiniams dirgikliams: tabako dūmams, šaltam orui, fiziniam krūviui ir t.t. Jų poveikis pasireiškia kvėpavimo takų spazmais, juose pradeda kauptis padidintas kiekis gleivių ir tokiu būdu jie tampa labai jautrūs išoriniam poveikiui.
Gydymas To pasekoje atsiradusi bronchinė obstrukcija įveikiama. Dauguma gydytojų išrašo inhaliatorių su skystais vaistais, kurie gali palengvinti oro pralaidumą į kvėpavimo takus, tačiau pats uždegiminis procesas žymiai nesumažės. Kad numalšinti uždegimą ir kontroliuoti procesą priepuolio metu, išbandykite hidroterapiją. Ant krūtinės uždėkite karštą, išgręžtą rankšluostį ir pagulėkite ant nugaros. Šiluma atpalaiduoja bronchų raumenis, o tai palengvina kvėpavimą. Jūs galite taip pat pakvėpuoti virš garų, į vandenį įlašinus keletą lašų eukalipto aliejaus.
Profilaktika Kad išvengtumėte priepuolio, į karšto vandens vonią įpilkite puodelį 3 proc. vandenilio peroksido. Tai gali organizmui suteikti papildomą deguonies kiekio patekimą per odą, tokiu būdu sumažinant jo poreikį per kvėpavimo takus.
Dietologai pataria:
Maisto produktai retai kada būna astmos priepuolio priežastimi, tačiau kai kurie faktai vis tik verčia manyti, kad tam tikri produktai gali įtakoti astmos priepuolį, o gali ir atvirkščiai, palengvinti simptomus.
Gydymas Vitaminas C (esantis citrusiniuose vaisiuose, pomidoruose, uogose, pipiruose, tamsiai žalios spalvos salotose) ir omega 3-riebiosios rūgštys (lašiša, otas, skumbrė) yra maistingosios medžiagos, galinčios palengvinti astmos simptomus. Kvercetinas, randamas arbatoje, obuoliuose, svogūnuose ir daugelyje kitų vaisių ir daržovių – pats universaliausias bioflavonoidas, veiksmingas antioksidantas, vienas iš geriausių natūralių antihistamininių ir prieš uždegiminių priemonių, kurios sustabdo histamino gamybą organizme, taip kaip ir bromelainas – fermentas, esantis ananase, kuris padeda įsisavinti kvercetiną ir sustiprina jo naudingąsias savybes. Astmininkai gali jausti magnio ir vitamino B6 trūkumą. Tam, kad užtikrintumėte reikiamą B6 kiekį organizme, valgykite neskaldytus grūdus, bulves, pupeles, bananus, vištieną, neriebią kiaulieną ir jautieną, sėklas. Magnio trūkumo kompensavimui, valgykite daugiau riešutų, pupelių, oto, neskaldytų grūdų ir jogurto.
Profilaktika Valgykite pupeles, vyšnias ir petražoles, taip pat gerkite augalinės kilmės gėrimus, tokius kaip arbata ir vynas. Apigeninanas, randamas šiuose gėrimuose, gali sunaikinti imuninės sistemos antikūnelius, susijusius su astmos priepuoliais.
Pasaulio sveikatos organizacijos specialistai prognozuoja, kad 2030 m. dažniausiai pasitaikanti liga pasaulyje bus depresija: šis sutrikimas pralenks net širdies ir kraujagyslių sistemos ligas.
Kitas faktas
Komentarai