Kas iš mūsų retkerčiais nepasilepina stikline šviežiai spaustų sulčių... Tačiau jeigu norite jomis ne tik numalšinti troškulį, bet ir išpešti iš jų kuo daugiau naudos, patartina atkreipti dėmesį į šias 6 pagrindines taisykles.
-
Geriausia šviežias sultis gerti ryte, likus pusvalandžiui prieš valgį.
-
Išspaustas sultis reikėtų išgerti per 10 minučių – vėliau kai kurie vitaminai suyra, todėl gėrimas yra ne toks vertingas.
-
Sulčių geriau nefiltruoti – drumstuose gėrimuose su minkštimu yra daugiau naudingųjų medžiagų.
-
Nepatartina maišyti sulčių metaliniu šaukšteliu – metalas pražūtingai veikia vitaminus.
-
Kaulavaisių (vyšnių, slyvų) sultis geriausia gerti grynas, o vaisių su sėklomis (obuolių, vynuogių) galima maišyti su kitomis.
-
Grynų citrinos sulčių geriau negerti – jas reikėtų atskieti vandeniu arba įmaišyti į jas medaus. Ta pati taisyklė galioja ir burokėlių sultims – jų mišinyje neturėtų būti daugiau nei trečdalis.
Komentarai (1)
Antra - norint, jog sultys išsaugotų kuo daugiau maistinių medžiagų ir vitaminų, vertėtų jas spausti su lėtaeige sulčiaspaude.