Natūraliais priedais praturtintos arbatos smarkiai skiriasi nuo įprastos žaliosios ar juodosios arbatos – jos turi daug vitaminų ir mikroelementų, darančių gėrimą ne tik skanesnį, bet ir naudingesnį.
Čiobreliai
Taip, tai tie patys čiobreliai, kurie naudojami ir kulinarijoje (jie ypač mėgstami italų virtuvėje). Jų galima pridėti į arbatą – išeis gera imunitetą stiprinanti profilaktinė priemonė nuo ūminių kvėpavimo takų virusinių infekcijų.
Jonažolės
Jonažolių arbata padeda užkirsti kelią peršalimo ligoms, atsispirti ūminėms kvėpavimo takų virusinėms infekcijoms, taip pat ji stiprina dantenas, širdį, kraujagysles. Yra tik vienas trūkumas – jonažolės didina jautrumą UV spinduliams, todėl tokias arbatas galima gerti tik tada, kai saulė nėra aktyvi. Žiemą ir pavasarį jonažolės pakelia vitamino D lygį organizme, todėl jas galima vartoti kaip natūralų antidepresantą.
Mėtos
Mėtų arbata ypač naudinga moterims – šios vaistažolės mažina spaudimą, ramina nervus, padeda atsipalaiduoti ir sureguliuoti hormonų veiklą, taip pat praverčia, jei kankina gastritas ar skrandžio skausmai.
Bazilikai
Taip, bazilikų taip pat galima dėti į arbatą. Jei ją kasdien „pagardinsite“ bazilikais, sustiprinsite nervų sistemą ir imunitetą, geriau jausitės stresinėse situacijose.
Rožių žiedlapiai
Šis priedas teigiamai veikia širdį ir kraujagysles, yra ypač naudingas moterų sveikatai.
Kininis citrinvytis (šizandra)
Jei rytais trūksta jėgų, kad išsiristumėte iš lovos, įsidėkite džiovintų uogų į savo rytinę arbatą. Šis augalas taip pat kelia spaudimą ir padeda jaustis žvalesniems, gali netgi atstoti kavą.
Viename kvadratiniame pažasties odos centimetre gali būti iki 500 milijonų bakterijų
Kitas faktas
Komentarai (1)